Η γκέισα ξέρει: 8 κιλά σε 14 ημέρες - μάθετε γιατί η ιαπωνική δίαιτα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και δείτε το μενού

Είναι τόσο καλό και σε ποιον αντενδείκνυται - ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι πριν να είναι πολύ αργά

Ιαπωνική δίαιτα απώλειας βάρους

Την άνοιξη, σε όλα τα γραφεία της χώρας, οι γυναίκες στο μεσημεριανό γεύμα μοιράζονται μυστικές δίαιτες που σίγουρα θα βοηθήσουν.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της ιαπωνικής διατροφής για τους κατοίκους της χώρας μας είναι η σχετική διαθεσιμότητα και η διάρκειά της. Χωρίς περίπλοκα και ακριβά συστατικά, μόνο δύο εβδομάδες περιορισμών - και τώρα επιδεικνύεστε με τζιν που δεν έσφιγγαν πριν. Για να γίνεις όμως μεγάλη γκέισα πρέπει να ακολουθείς αυστηρά το μενού.

Εν συντομία για το κύριο

Η διάρκεια της δίαιτας είναι 14 ημέρες. Αυτό είναι ένα μενού πρωτεΐνης χαμηλών θερμίδων, μπορείτε να ασκήσετε τέτοια διατροφή όχι περισσότερο από 2 φορές το χρόνο. Το μέσο αποτέλεσμα από την ιαπωνική δίαιτα είναι 5-8 κιλά σε 2 εβδομάδες. Αυτό το μενού δεν είναι κατάλληλο για έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες, με γαστρίτιδα και έλκη, καθώς και για άτομα με ηπατικές, νεφρικές και καρδιακές διαταραχές. Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πρωτότυπο ή εικασίες;

Δεν θα υπάρχουν εξωτικά - όλα τα προϊόντα που επιτρέπονται στην ιαπωνική δίαιτα είναι από καιρό γνωστά σε εμάς. Αυτό είναι ένα σαφές πλεονέκτημα, επειδή ο κίνδυνος αλλεργιών ελαχιστοποιείται και τα απαραίτητα συστατικά για το μαγείρεμα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς γιατί αυτή η δίαιτα ονομάζεται Ιαπωνική. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, εφευρέθηκε σε μια κλινική του Τόκιο, σύμφωνα με άλλες, το όνομα εμπνεύστηκε από την απλότητα και το σαφές πρόγραμμα διατροφής, το οποίο ακολουθεί το αναμενόμενο εμπνευσμένο αποτέλεσμα (με τον Ιαπωνικό τρόπο: ενεργήστε σύμφωνα με τους κανόνες, δοκιμάστε το καλύτερα και θα ανταμειφθείτε).

Η ιαπωνική δίαιτα είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια στη σύνθεση και την περιεκτικότητα σε θερμίδες των επιτρεπόμενων τροφών, γεγονός που την κάνει επίσης να σχετίζεται με την παραδοσιακή δίαιτα της Άπω Ανατολής. Η Γιαπωνέζα διατροφολόγος Naomi Moriyama είναι σίγουρη ότι η νεότητα και η μακροζωία των συμπατριωτών της τους επιτρέπει να διατηρούν μια σχετικά μικρή ποσότητα υδατανθράκων στο καθημερινό τους μενού και σε μικρές μερίδες.

Σύμφωνα με τον Moriyama, οι Ιάπωνες καταναλώνουν κατά μέσο όρο 25% λιγότερες θερμίδες από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, δεν συνηθίζεται να τρώμε πατατάκια, σοκολάτα, ζαχαροπλαστεία και οι Ιάπωνες γενικά έμαθαν για το βούτυρο μόνο στις αρχές του εικοστού αιώνα από τους Ευρωπαίους και εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Δηλαδή, η επιλογή υγιεινών τροφίμων με μέτρο είναι εθνικό χαρακτηριστικό της κουλτούρας της Ιαπωνίας. Και η ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες συμμορφώνεται πλήρως με αυτή την απαίτηση, παρά τις τυπικές διαφορές με τη συνήθη διατροφή των απλών κατοίκων της πολιτείας του Ειρηνικού.

«Σαμουράι» κανόνες της ιαπωνικής διατροφής

Η κύρια χορταστική ουσία στη διατροφή είναι η πρωτεΐνη που λαμβάνεται από αυγά κοτόπουλου, κοτόπουλο, βοδινό κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι υδατάνθρακες υπάρχουν στα κράκερ και μερικά από τα επιτρεπόμενα λαχανικά, λίπη υπάρχουν στο ελαιόλαδο, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα και το ντρέσινγκ σαλάτας, καθώς και στο κρέας και τα ψάρια.

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε αφθονία στα λαχανικά και στα φρούτα, η ποσότητα των οποίων δεν ρυθμίζεται καν σε κάποιες μέρες της δίαιτας, οπότε το στομάχι πιθανότατα θα κάνει καλά τη δουλειά του. Ο καφές και το πράσινο τσάι όχι μόνο σας κρατούν ενέργεια, αλλά περιέχουν και υγιή αντιοξειδωτικά (γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε τσάι και καφέ υψηλής ποιότητας, πάντα φυσικά, χωρίς αρώματα και πρόσθετα).

Ωστόσο, μια τέτοια δίαιτα εξακολουθεί να μην μπορεί να ονομαστεί ισορροπημένη και η παρακολούθηση της για περισσότερες από δύο εβδομάδες είναι επικίνδυνη για την υγεία. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις 14 ημέρες, το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί άσχημα στη μείωση της ποσότητας υδατανθράκων στο μενού: σε αυτήν την περίπτωση, θα νιώσετε πόνους στο σώμα, αδυναμία και πονοκέφαλο. Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταλείψετε ομαλά το αυστηρό μενού και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Η κατανάλωση αλκοόλ στην ιαπωνική διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πίνετε άφθονο καθαρό μη ανθρακούχο νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να βοηθήσετε όχι μόνο το στομάχι να αισθάνεται γεμάτο, αλλά και να εξασφαλίσετε την αποβολή των επεξεργασμένων ζωικών πρωτεϊνών.

Η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της ιαπωνικής δίαιτας είναι η αυστηρή τήρηση του σχεδίου της. Δεν μπορείτε να συγχέετε τις ημέρες και, κατά βούληση, να αντικαταστήσετε ένα προϊόν με ένα άλλο, ακόμη και παρόμοια. Η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι, ίσως, μόνο ο πρωινός καφές - μπορεί να αντικατασταθεί με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Συνιστάται να αρνηθείτε το αλάτι για όλη τη διάρκεια της δίαιτας, αλλά εάν αυτή η απαγόρευση είναι κρίσιμη για τους γευστικούς σας κάλυκες, τότε προσθέστε αλάτι στο φαγητό ελάχιστα.

Ένας μικρός αριθμός γευμάτων την ημέρα (μόνο τρία αντί για τα πιο υγιεινά 5-6) και κανένα σνακ μπορεί επίσης να είναι δύσκολο στην ιαπωνική διατροφή, προετοιμαστείτε για αυτό. Φάτε δείπνο τουλάχιστον μερικές ώρες πριν τον ύπνο και ξεκινήστε το πρωί με ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι - αυτό είναι καλό για το μεταβολισμό και σας επιτρέπει να υπομείνετε καλύτερα την έλλειψη πρωινού.

Δεδομένου ότι η ιαπωνική δίαιτα είναι αυστηρή, είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να εισέλθει σε αυτήν από το bay-foundering. Αν αποφασίσετε να χάσετε βάρος σε ένα τέτοιο μενού, ρυθμίστε τον εαυτό σας ψυχολογικά και προετοιμάστε το σώμα σας, τουλάχιστον λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίαιτας, εγκαταλείποντας τα γλυκά, το γρήγορο φαγητό και μειώνοντας το συνηθισμένο μέγεθος της μερίδας.

Λίστα αγορών 14 ημερών Ιαπωνικής Διατροφής

 • Κόκκοι καφέ ή αλεσμένοι - 1 συσκευασία
 • Πράσινο τσάι της αγαπημένης σας ποικιλίας (χωρίς πρόσθετα και γεύσεις) - 1 συσκευασία
 • Φρέσκα αυγά κοτόπουλου - 2 ντουζίνες
 • Φιλέτο θαλάσσιου ψαριού - 2 κιλά
 • Άπαχο βόειο κρέας, φιλέτο - 1 κιλό
 • Φιλέτο κοτόπουλου - 1 κιλό
 • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - 500 ml
 • Λευκό λάχανο - 2 πιρούνια μεσαίου μεγέθους
 • Φρέσκα καρότα - 2-3 κιλά
 • Κολοκυθάκια, μελιτζάνες - 1 κιλό συνολικά
 • Φρούτα (εκτός από μπανάνες και σταφύλια) - 1 κιλό συνολικά
 • Χυμός ντομάτας - 1 λίτρο
 • Κεφίρ - 1 λίτρο
 • Λεμόνια - 2 τεμ.

Μενού για τους ανθεκτικούς

Η σύνθεση της ιαπωνικής δίαιτας συχνά συγκρίνεται με τη «χημική δίαιτα» - ένα πρόγραμμα γευμάτων που εφευρέθηκε από τον Αμερικανό γιατρό Osama Hamdiy για τη θεραπεία της παχυσαρκίας σε διαβητικούς. Όπως η δίαιτα Hamdia, έτσι και η ιαπωνική δίαιτα εκμεταλλεύεται την επίδραση της δραστικής μείωσης της πρόσληψης υδατανθράκων ενώ αυξάνει την πρωτεΐνη. Ως αποτέλεσμα, η χημεία των μεταβολικών διεργασιών του σώματος αναδομείται, το συσσωρευμένο λίπος καίγεται γρήγορα και οι ενισχυμένοι μύες εμποδίζουν το σχηματισμό νέων.

Στην ιαπωνική δίαιτα, δεν επιτρέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα και τη διατροφή. Εάν θέλετε να έχετε το αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά το πρόγραμμα διατροφής.

Πρώτη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και γάλα.

Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο με φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

Βραδινό: 200 g βραστό ή τηγανητό ψάρι.

Δεύτερη μέρα

Πρωινό: μια φέτα ψωμί σίκαλης και καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι με βραστό λάχανο και φυτικό λάδι.

Βραδινό: 100 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας και ένα ποτήρι γιαούρτι.

Τρίτη ημέρα

Πρωινό: μια φέτα ψωμί σίκαλης αποξηραμένη σε τοστιέρα, ή ένα μπισκότο άζυμο χωρίς πρόσθετα, καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: κολοκυθάκια ή μελιτζάνες τηγανητές σε φυτικό λάδι, σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Βραδινό: 200 γραμμάρια ανάλατο βραστό μοσχάρι, ωμό λάχανο σε φυτικό λάδι και 2 βραστά αυγά.

Τέταρτη ημέρα

Πρωινό: ένα μικρό φρέσκο καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.

Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Πέμπτη ημέρα

Πρωινό: ένα μικρό φρέσκο καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.

Μεσημεριανό: βραστό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Έκτη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: ανάλατο βραστό κοτόπουλο (500 g) με σαλάτα από φρέσκο λάχανο και καρότα σε φυτικό λάδι.

Βραδινό: μικρά φρέσκα καρότα και 2 βραστά αυγά.

Έβδομη μέρα

Πρωινό: πράσινο τσάι.

Μεσημεριανό: 200 γρ ανάλατο βραστό μοσχάρι.

Βραδινό: 200 γραμμάρια φρούτα ή 200 γραμμάρια βραστά ή τηγανητά ψάρια ή 2 αυγά με φρέσκα καρότα σε φυτικό λάδι ή βραστό μοσχαρίσιο κρέας και 1 ποτήρι κεφίρ.

όγδοη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: 500 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο χωρίς αλάτι και καρότο και σαλάτα λάχανου σε φυτικό λάδι.

Βραδινό: φρέσκα μικρά καρότα με φυτικό λάδι και 2 βραστά αυγά.

Ένατη μέρα

Πρωινό: μέτριο καρότο με χυμό λεμονιού.

Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

δέκατη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: 50 γραμμάρια τυρί, 3 μικρά καρότα σε φυτικό λάδι και 1 βραστό αυγό.

Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Ενδέκατη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί σίκαλης.

Μεσημεριανό: κολοκυθάκια ή μελιτζάνες τηγανητές σε φυτικό λάδι, σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Βραδινό: 200 g βραστό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς αλάτι, 2 βραστά αυγά και φρέσκο λάχανο σε φυτικό λάδι.

Δωδέκατη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί σίκαλης.

Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι με φρέσκο λάχανο σε φυτικό λάδι.

Βραδινό: 100 γραμμάρια βραστό ανάλατο μοσχαρίσιο κρέας και ένα ποτήρι κεφίρ.

Δέκατη τρίτη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο σε φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

Βραδινό: 200 g βραστό ή τηγανητό ψάρι σε φυτικό λάδι.

δέκατη τέταρτη μέρα

Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

Μεσημεριανό: βραστό ή τηγανητό ψάρι (200 g), φρέσκο λάχανο με ελαιόλαδο.

Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας, ένα ποτήρι γιαούρτι.

Πιστεύεται ότι μια τέτοια δίαιτα είναι από τις πιο μακροχρόνιες και το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται σε αυτήν μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια. Αλλά, φυσικά, το όνειρο θα παραμείνει ανέφικτο αν μετά το τέλος των περιορισμών αρχίσετε να τρώτε υπερβολικά.

Γρήγορο δεν σημαίνει καλό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ειδικών υπάρχει επίσης η άποψη ότι οι δίαιτες που έχουν όνομα τις περισσότερες φορές δεν λειτουργούν ούτε καν βλάπτουν. Η ενδοκρινολόγος και διατροφολόγος Irina Tatarnikova λέει ότι η απώλεια βάρους πρέπει να είναι σταδιακή και η βασική υποθερμιδική διατροφή από μόνη της οδηγεί σε καταστροφές και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει κατάθλιψη. Το γεγονός είναι ότι ένα άτομο αρχίζει να επιπλήττει τον εαυτό του για αδυναμία, αλλά στην πραγματικότητα η διατροφή του ήταν απλά μη ισορροπημένη.

«Εδώ, χρησιμοποιούνται δίαιτες με εξαιρετικά χαμηλό αριθμό θερμίδων, λιμοκτονία, για την οποία ένα άτομο δεν είναι έτοιμο. Επομένως, οι ακραίες μέθοδοι είναι αποτελεσματικές μόνο στο αρχικό στάδιο, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει βλάβη - και το βάρος θα επιστρέψει με εκδίκηση, λέει ο ειδικός.

Ο διατροφολόγος διευκρινίζει επίσης ότι για τους περισσότερους ανθρώπους οι μεγάλες παύσεις μεταξύ των κύριων γευμάτων, όπως η παράλειψη του πρωινού, θα οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής στο βραδινό.

- Μην προσπαθήσετε να χάσετε βάρος - γενικά, πρέπει να ξεχάσετε αυτή τη φράση, επειδή προσπαθείτε - από τη λέξη "βασανιστήρια" και χάνοντας βάρος - από τη λέξη "κακό". Λέγοντας αυτό, δεν προετοιμαζόμαστε για θετική απώλεια βάρους, καταλήγει η διατροφολόγος. Η Ιρίνα συμβουλεύει να σκεφτόμαστε ότι περιορίζοντας τον εαυτό μας χωρίς φανατισμό, πρώτα απ 'όλα κάνουμε τον εαυτό μας πιο υγιή.