Συμπλέγματα ασκήσεων για απώλεια βάρους

Σχεδόν όλες οι μέθοδοι απώλειας βάρους συνδυάζονται με σωματική δραστηριότητα. Δηλαδή, ενώ κάνετε δίαιτα, πρέπει να κάνετε αθλήματα ή να εκτελέσετε ένα κατάλληλο σύνολο ασκήσεων για απώλεια βάρους. Τα τελευταία παρουσιάζονται επίσης σε μεγάλη ποικιλία, οπότε όλοι όσοι χάνουν βάρος θα μπορούν να επιλέξουν την επιλογή μόνο για τον εαυτό τους.

Ένα σετ ασκήσεων bodyflex για γρήγορη απώλεια βάρους

Αυτό το σύστημα αναφέρεται σε ασκήσεις αναπνοής. Το Bodyflex συνδυάζει ορισμένα φορτία με ασκήσεις αναπνοής. Η αερόβια αναπνοή, η οποία βρίσκεται κάτω από το σύστημα, διαποτίζει το σώμα με οξυγόνο που μπορεί να διασπάσει το λίπος.

Οι στάσεις εκπαιδεύουν τους μύες, αποκαθιστώντας τη μυϊκή ελαστικότητα και επίσης συσφίγγουν το δέρμα, κάτι που είναι σημαντικό για την κυτταρίτιδα. Ταυτόχρονα, ένας αργός και ήρεμος ρυθμός προπόνησης έχει ισχυρότερο αποτέλεσμα από το έντονο τρέξιμο ή τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Το κύριο πράγμα σε αυτό το σύστημα είναι η αερόβια αναπνοή, βάσει της οποίας εκτελούνται ασκήσεις. Χάρη σε αυτό, το σώμα εμπλουτίζεται με οξυγόνο, τα λίπη και τα λιπίδια καίγονται. Απαιτείται ειδική, διαφραγματική αναπνοή - εισπνεύστε από τη μύτη, εκπνεύστε από το στόμα. Ήδη μετά την πρώτη προπόνηση, υπάρχει βελτίωση στη συνολική ευεξία, αυξημένη ενέργεια, διάθεση.

ασκήσεις bodyflex για απώλεια βάρους

Αυτό το σετ ασκήσεων για γρήγορη απώλεια βάρους έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Μπορείτε να εξασκηθείτε στο σπίτι, 15-20 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά.
 • Ο όγκος της μέσης μετά από 5-7 προπονήσεις μειώνεται κατά 5-15 cm.
 • Αυτό το σύστημα έχει ευεργετική επίδραση όχι μόνο στο σώμα. Αρκετές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα του προσώπου και του λαιμού.
 • Μπορείτε να εξασκηθείτε σε οποιαδήποτε ηλικία και οπουδήποτε: στη δουλειά, στο σπίτι, σε μια ομάδα, με έναν εκπαιδευτή.

Όταν κάνετε bodyflex, πρέπει να τηρείτε 3 κανόνες: να κάνετε τακτικά προπόνηση. πρακτική με άδειο στομάχι? μην κάνετε αυστηρή δίαιτα ή απεργία πείνας καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Το Bodyflex ενεργοποιεί τη μεταβολική διαδικασία, ενισχύει τη ροή της λέμφου (το σώμα απαλλάσσεται από τις βλαβερές ουσίες πιο γρήγορα), μειώνει τον όγκο του στομάχου, σας επιτρέπει να μειώσετε τον συνολικό όγκο και να διορθώσετε μεμονωμένες προβληματικές περιοχές (γλουτούς, μέση, γοφούς, μπράτσα κ. λπ. ).

Οι ασκήσεις αναπνοής σας επιτρέπουν: να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος. μείωση της κυτταρίτιδας? μείωση της νευρικής έντασης? βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και της συνολικής ευεξίας. έχει γενική αναζωογονητική επίδραση στο σώμα, αυξάνει την ευελιξία και τη χάρη. ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνει τις διαδικασίες καθαρισμού και πέψης.

Fitness: εξπρές σύνολο ασκήσεων για απώλεια βάρους

Το προτεινόμενο σύστημα είναι εξαιρετικό για όσους δεν μπορούν να βρουν χρόνο για μια πλήρη προπόνηση. Ωστόσο, παρά τη διάρκεια των μαθημάτων (13 λεπτά), είναι πολύ αποτελεσματικά. Ένα τέτοιο σύμπλεγμα θα πρέπει να περιέχει μόνο μία ενεργοβόρα άσκηση που θα φορτώσει είτε το πάνω είτε το κάτω μέρος.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, πρέπει να εναλλάσσετε κινήσεις για τους μύες των ποδιών και των χεριών. Πρώτα έρχεται το φορτίο στα χέρια και μετά στα πόδια. Έτσι, το αίμα οδηγείται σε όλο το σώμα από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Σε 13 λεπτά μπορούν να ολοκληρωθούν 3 ή 4 τέτοιοι κύκλοι. Ενώ το ένα μέρος του σώματος λειτουργεί, το άλλο μπορεί να ξεκουραστεί. Η εναλλαγή θα σας επιτρέψει να εργάζεστε ασταμάτητα και εντατικά. Είναι η τελευταία στιγμή που είναι πολύ σημαντική για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

Ένα σύνολο ασκήσεων για την απώλεια βάρους στο σπίτι θα πρέπει να περιλαμβάνει τις πιο ενεργοβόρες κινήσεις που φορτώνουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, στο γυμναστήριο, αυτά περιλαμβάνουν άρσεις θανάτου, πιέσεις πάγκου και squats με μπάρα. Αντί για πρέσα στο σπίτι, εκτελούν τακτικά push-ups από το πάτωμα, οι καταλήψεις εκτελούνται χωρίς φορτίο και η ώθηση αντικαθίσταται από κάμψεις προς τα εμπρός, που στέκονται στο ένα πόδι.

Ένα παράδειγμα συγκροτήματος 13 λεπτών:

 • Squats με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων.
 • Ανύψωση ευθύγραμμων βραχιόνων με φορτίο προς τα εμπρός.
 • Squats με τα πόδια ανοιχτά.
 • Ανύψωση ίσιων χεριών με βάρος στα πλάγια.
 • Lunge squats?
 • Γέρνει προς τα εμπρός, τα χέρια με βάρος κατεβαίνουν και μετά απλώνονται.

Αυτό το γρήγορο γυμναστήριο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με την προπόνηση στο γυμναστήριο: δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε ένα, διαθέτοντας μεγάλο χρόνο. μπορείτε να το κάνετε κάθε μέρα, ακόμα και δύο φορές, αφού οι σύντομες έντονες προπονήσεις δεν υπερφορτώνουν τους μύες και μπορούν να αναρρώσουν κανονικά.

Σύμπλεγμα γιόγκα για υγεία και απώλεια βάρους

Η δράση αυτού του συστήματος στοχεύει όχι μόνο στην απαλλαγή από τα περιττά κιλά, αλλά και στη βελτίωση ολόκληρου του σώματος. Οι ειδικά επιλεγμένες ασάνες θα βοηθήσουν στη δημιουργία σύνδεσης με το σώμα και θα δώσουν στο τελευταίο όμορφες μορφές. Τα μαθήματα γιόγκα αλλάζουν το βάρος του ασκούμενου, μεταμορφώνουν τον άνθρωπο, αλλάζουν τον τρόπο ζωής του, τη στάση απέναντι στον κόσμο γύρω του και τον εαυτό του, τον μετατρέπουν σε κατάσταση φυσικής υγείας και ισορροπίας.

Η γιόγκα για απώλεια βάρους και κυτταρίτιδα είναι παραδοσιακές άσανα (πόζες) της Hatha yoga, οι οποίες χτίζονται με ειδική σειρά, επηρεάζουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες και οδηγούν σε αναδιάρθρωση της δομής του σώματος.

Ένα σύνολο ασκήσεων ενδυνάμωσης για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε τέτοια πράγματα. Οι αρχάριοι αγαπούν να αυξάνουν την ένταση των προπονήσεών τους προκειμένου να επιτύχουν αποτελέσματα νωρίτερα. Αλλά θα πρέπει να απέχετε από τέτοιες ενέργειες, διαφορετικά μπορεί να τραυματιστείτε σοβαρά. Βασικά, το βασικό συγκρότημα για αρχάριους είναι αρκετό.

Αφού κατακτήσετε την τεχνική εκτέλεσης, μπορείτε να αυξήσετε το φορτίο:

 • Ο πάγκος ανήκει στο βασικό στην άρση βαρών, αλλά και για τις γυναίκες θα είναι πολύ αποτελεσματικό. Η πρέσα πάγκου φορτώνει τους μύες του στήθους, επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες. Εκτελέστε αργά έως και 10 φορές.
 • Ανύψωση αλτήρων στο πλάι. Εκτελέστε όρθια/καθιστή. Οι δελτοειδής μύες των ώμων είναι φορτωμένοι. Οι αλτήρες κρατούνται κατά μήκος του σώματος, στη συνέχεια τα χέρια ανυψώνονται στις πλευρές παράλληλα με το πάτωμα, χαμηλώνοντας αργά. Για να δουλέψετε τα μπροστινά μέρη των μυών, τα χέρια σηκώνονται προς τα εμπρός. Επαναλάβετε 12-15 άρσεις.
 • Οι τρικέφαλοι είναι μύες στο πίσω μέρος του αντιβραχίου. Εκτελείται καθισμένος σε πάγκο. Ο αλτήρας κρατιέται με ένα τεντωμένο χέρι πάνω από το κεφάλι και, στη συνέχεια, έχοντας στερεώσει τον πήχη ακίνητα, ο βραχίονας κάμπτεται στον αγκώνα και χαμηλώνει πίσω με το φορτίο. Επαναλάβετε έως και 15 φορές για κάθε χέρι.
 • Μεταξύ των βασικών ασκήσεων δύναμης, φυσικά, υπάρχουν φορτία στους δικέφαλους μυς - τους μύες του μπροστινού μέρους του αντιβραχίου. IP: καθισμένος σε ένα παγκάκι, τα χέρια χαμηλωμένα με βάρος, οι παλάμες γυρισμένες προς τα μέσα. Τα χέρια, λυγισμένα στους αγκώνες, σηκώνουν το βάρος στο στήθος, ενώ ο κορμός δεν πρέπει να κινείται. Εκτελέστε 15 φορές.
 • Η ανύψωση των γοφών θα διορθώσει το σχήμα των γλουτών, θα επιβαρύνει τους μηριαίους και το κάτω μέρος της πλάτης. IP: ξαπλωμένη, τα πόδια λυγισμένα, τα πόδια πιεσμένα στο πάτωμα. Προσπαθούν να σηκώσουν τους γοφούς όσο πιο ψηλά γίνεται, μετά μένουν για λίγα δευτερόλεπτα και επιστρέφουν στο PI. Εκτελέστε 15-18 φορές.
 • Το στρίψιμο στην πρέσα είναι ένα φορτίο για τους ορθούς κοιλιακούς μυς. Τυπική εκτέλεση: ξαπλωμένη, τα χέρια πίσω από το κεφάλι, τα γόνατα λυγισμένα υπό γωνία 90 °, οι κνήμες παράλληλα με το πάτωμα. Ο κορμός μετακινείται προς τα εμπρός, σηκώνοντας τους ώμους. Επιστρέφει σιγά σιγά στην IP. Επαναλάβετε - 25-30 φορές.
 • Τα squat δουλεύουν τους γλουτούς και τους μεγάλους μύες των μηρών. Επαναλάβετε - έως και 15 φορές. Μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της άσκησης κρατώντας αλτήρες.

Ακολουθώντας σαφώς αυτό το πρόγραμμα φορτίων ισχύος, πρέπει να ακούτε το σώμα σας. Θα σας επιτρέψει να καταλάβετε πότε είναι ώρα να αυξήσετε τα φορτία.

Σύμπλεγμα αθλητικής διατροφής για απώλεια βάρους

Τέτοια πρόσθετα μέτρα είναι κατάλληλα για άτομα με υπερβολική λιπώδη μάζα οποιουδήποτε φύλου που δεν πάσχουν από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος. Τυπικά, το κιτ περιλαμβάνει λιποδιαλύτες (θερμογονικά), L-καρνιτίνη, αμινοξέα BCAA, πρωτεΐνες και βιταμίνες / μέταλλα. Η αθλητική διατροφή χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες αθλητές, αλλά πρόσφατα έχει γίνει δημοφιλής σε όσους χάνουν βάρος.

Τα θερμογόνα αυξάνουν την παραγωγή θερμότητας, επιταχύνουν το μεταβολισμό, καταστέλλουν την όρεξη και ενεργοποιούν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η L-καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ, παρόμοιο με τις βιταμίνες Β, είναι καυστήρας λίπους και εκτελεί αρκετές σημαντικές λειτουργίες στο σώμα: καταστρέφει τα λιποκύτταρα, αυξάνει την ενέργεια (ψυχική και σωματική), βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος, αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει τη χοληστερόλη. έχει αντιοξειδωτική δράση. Τα αμινοξέα BCAA αποκαθιστούν πρωτίστως τους μύες.

Αποτελούν το ένα τρίτο των αμινοξέων και συμμετέχουν στις διαδικασίες του αναβολισμού. Τα αμινοξέα BCAA προστατεύουν τον μυϊκό ιστό από την καταστροφή, αυξάνουν την άλιπη μυϊκή μάζα, μειώνουν το ποσοστό λίπους και αυξάνουν τη δύναμη.