Δίαιτα κατανάλωσης για απώλεια βάρους: κριτικές και αποτελέσματα, γνώμη γιατρών

φρουτόνερο για δίαιτα κατανάλωσης

Η δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους απώλειας βάρους. Βοηθά όχι μόνο να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, αλλά βοηθά επίσης στην απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το σώμα. Ωστόσο, η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλους.

Τι είναι η δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ;

Δίαιτα κατανάλωσης - ένας τρόπος για να μειώσετε το βάρος, ο οποίος βασίζεται στον αποκλεισμό των στερεών τροφών από το μενού. Όλες οι χρήσιμες ουσίες κατά την περίοδο της απώλειας βάρους θα λάβει ένα άτομο από χυμό, νερό και μια σειρά από άλλα ποτά. Για 2 εβδομάδες, η μέθοδος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σώμα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μέθοδος είναι ακραία. Δεν ταιριάζει σε όλους.

Η δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ έχει κερδίσει τη φήμη ως μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους απώλειας βάρους. Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά ονόματα σχημάτων. Έτσι, μερικές φορές ονομάζεται δίαιτα για τεμπέληδες. Αυτή η μέθοδος πήρε το όνομά της λόγω του γεγονότος ότι δεν περιλαμβάνει σωματική άσκηση. Το πρόγραμμα απώλειας βάρους ονομάζεται επίσης μοντέλο δίαιτας. Η απώλεια των περιττών κιλών οφείλεται σε δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί για 2 εβδομάδες. Οι κύριοι στόχοι της ποικιλίας εκφόρτωσης είναι:

 • μείωση του φορτίου στο πεπτικό σύστημα.
 • μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους?
 • ομαλοποίηση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι διατροφολόγοι θετικοί σε αυτή τη μέθοδο. Ορισμένοι ειδικοί είναι σίγουροι ότι οι δίαιτες κατανάλωσης αλκοόλ είναι πολύ σκληρές. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου εκφόρτωσης, η στερεά τροφή αποκλείεται εντελώς από τη διατροφή. Το υγρό δεν είναι σε θέση να επιτρέψει στο σώμα να πάρει αρκετό και να πάρει τις απαραίτητες ουσίες για τον φυσιολογικό μεταβολισμό. Εν τω μεταξύ, η απώλεια βάρους μιλούν θετικά για τη μέθοδο απώλειας βάρους. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της δίαιτας είναι:

 1. Υψηλής απόδοσης. Για 2 εβδομάδες μπορείτε να χάσετε 7-15 κιλά.
 2. Υπάρχει μείωση του όγκου του στομάχου.
 3. Το σώμα καθαρίζεται από επιβλαβείς ουσίες.

Ωστόσο, η μέθοδος έχει επίσης πολλά μειονεκτήματα. Μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη λίστα παρενεργειών. Το καθημερινό μενού θα είναι σημαντικά περιορισμένο. Εάν αφήσετε τη δίαιτα λανθασμένα, μπορεί να αναπτυχθεί ανορεξία.

Αντενδείξεις και παρενέργειες

Εάν μια γυναίκα θέλει να αποφύγει τις αρνητικές συνέπειες, συνιστάται η χρήση της μεθόδου για όχι περισσότερο από επτά ημέρες. Η παρατεταμένη συμμόρφωση σε ένα σχήμα απώλειας βάρους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες:

 • ακανόνιστα κόπρανα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
 • ναυτία, μετεωρισμός ή φούσκωμα στο στομάχι.
 • κακή αναπνοή, λευκή επικάλυψη στη γλώσσα.
 • ζάλη ή αναιμία?
 • παραβίαση της λειτουργίας των νεφρών και εμφάνιση σοβαρού οιδήματος το πρωί.
 • η εμφάνιση μυγών μπροστά στα μάτια.

Εάν κάνετε το μενού εσφαλμένα ή εγκαταλείψετε απότομα το καθεστώς απώλειας βάρους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του γαστρεντερικού σωλήνα, ο οποίος δεν θα μπορέσει να μεταβεί αμέσως στην επεξεργασία στερεών τροφών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται φαρμακευτική αγωγή. Η διατροφή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη γαστρίτιδας, ανορεξίας και μιας σειράς άλλων ασθενειών. Για να μειωθεί ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών, συνιστάται η χρήση δίαιτας μόνο ελλείψει αντενδείξεων, οι οποίες είναι:

 • εγκυμοσύνη και γαλουχία·
 • πρόβλημα με το γαστρεντερικό σωλήνα.
 • εξάντληση του σώματος?
 • κυστίτιδα, ασθένειες του ήπατος και των νεφρών.
 • κιρσοί, τάση για πρήξιμο και αυξήσεις πίεσης.
 • εφηβεία ή μεγάλη ηλικία?
 • ασταθές μυαλό.

Αρχές και κανόνες συμμόρφωσης

Έχοντας αποφασίσει να χάσετε βάρος χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, αξίζει να θυμάστε τις αρχές και τους υπάρχοντες κανόνες. Έτσι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε κατάχρηση της δίαιτας. Δεν μπορείτε να καταφύγετε στη μέθοδο περισσότερο από 1 φορά το χρόνο. Δύο εβδομάδες δίαιτας αλκοόλ είναι αρκετές για να καθαρίσει το σώμα και να επανεκκινήσει όλα τα ζωτικά συστήματα. Εάν παραβιαστεί ο κανόνας, το σώμα μπορεί να υποφέρει.

Αξίζει να θυμηθούμε τις υπάρχουσες παρενέργειες. Εάν κατά τη διαδικασία αποφόρτισης μια γυναίκα αντιμετωπίζει επιδείνωση της κατάστασής της, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και να επιλέξετε έναν διαφορετικό τρόπο απώλειας βάρους. Η διαδικασία της απώλειας βάρους πρέπει να προσεγγίζεται με σύνεση. Σε μια διαφορετική κατάσταση, οι γυναίκες κινδυνεύουν να αποκτήσουν προβλήματα υγείας.

Η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν χρόνιες παθήσεις. Τα προβλήματα με το πεπτικό σύστημα είναι επίσης ένας λόγος για να εγκαταλείψετε τη δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ.

Επιτρεπόμενα και απαγορευμένα προϊόντα

Για 2 εβδομάδες, η στερεά τροφή αποκλείεται εντελώς από τη διατροφή. Μόνο υγρά προϊόντα διατροφής είναι διαθέσιμα για κατανάλωση, ο κατάλογος των οποίων περιλαμβάνει:

 • νερό, τσάι και καφές?
 • φιλιά, αφεψήματα και κομπόστες χωρίς ζάχαρη.
 • Ζωμοί κρέατος, λαχανικών, ψαριών με χαμηλά λιπαρά και σούπες πουρέ.
 • φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών.
 • κακάο.

Οι χυμοί που αγοράζονται από το κατάστημα απαγορεύονται. Επιτρέπονται μόνο φρεσκοστυμμένα ποτά. Ορισμένοι διατροφολόγοι περιλαμβάνουν το κακάο στη λίστα των απαγορευμένων τροφίμων. Ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής. Εκτός από το κακάο, περιλαμβάνει:

 • αλκοόλ και ανθρακούχα ποτά?
 • οποιαδήποτε στερεά τροφή και τσίχλα.
 • τουρσιά, μαρινάδες, καυτά μπαχαρικά και μπαχαρικά.
 • ζάχαρη και τα υποκατάστατά της·
 • λιπαροί ζωμοί?
 • γαλακτοκομικά και ποτά με ξινόγαλα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
 • παγωτό και άλλα γλυκά που αγοράζονται από το κατάστημα.
 • τυχόν λάδια.

Το μέλι επίσης απαγορεύεται.

Προετοιμασία για δίαιτα

Η δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ είναι μια πολύ αυστηρή μέθοδος απώλειας βάρους. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για αυτό εκ των προτέρων. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο διαταραχών στο γαστρεντερικό σωλήνα. Η πρώτη μέρα είναι δύσκολη. Λόγω μιας απότομης αλλαγής στη διατροφή, μπορεί να εμφανιστεί ένα βρασμό στην κοιλιά και μια σειρά από άλλες δυσάρεστες αισθήσεις. Η σωστή εισαγωγή θα αποφύγει τις παρενέργειες. Ωστόσο, μαζί με αυτό το στάδιο, το πρόγραμμα απώλειας βάρους θα επεκταθεί για 3 εβδομάδες. Ωστόσο, μια γυναίκα θα είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό αντίκτυπο των αλλαγών στο θερμιδικό περιεχόμενο της διατροφής στο σώμα. Για 6 ημέρες, συνιστάται να τρώτε ως εξής:

 1. Για πρωινό, θα πρέπει να μαγειρέψετε περισσότερο υγρό χυλό. Το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο παραμένουν τα ίδια.
 2. Για πρωινό, παρασκευάζεται υγρό χυλό, το μεσημεριανό παραμένει το ίδιο, για δείπνο πρέπει να φάτε πουρέ πατάτας.
 3. Το πρωινό είναι διπλό, συνιστάται να τρώτε πολτοποιημένη σούπα για μεσημεριανό γεύμα, πουρέ λαχανικών για δείπνο.
 4. Συνιστάται να πίνετε ψημένο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση το πρωί, να τρώτε ζωμό λιπαρού κρέατος για μεσημεριανό γεύμα και πουρέ λαχανικών για βραδινό.
 5. Πίνετε κεφίρ το πρωί, ζωμό κοτόπουλου για μεσημεριανό γεύμα και smoothies για βραδινό.
 6. Το γάλα πρέπει να καταναλώνεται για πρωινό, ζωμός λαχανικών για μεσημεριανό και τσάι από βότανα για βραδινό.

δείγμα μενού

Το μενού συντάσσεται για 14 ημέρες. Η δίαιτα επιλέγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά μια γυναίκα να καταπολεμήσει το αυξημένο αίσθημα πείνας. Ως εκ τούτου, εντός μιας ημέρας συνιστάται η διεξαγωγή έως και 7 γευμάτων υγρής τροφής. Ταυτόχρονα, η ποσότητα του υγρού που καταναλώνεται δεν περιορίζεται, ωστόσο, στο τέλος της πρόσληψης, ένα άτομο δεν πρέπει να αισθάνεται βάρος στο στομάχι. Κατά μέσο όρο, ένα ποτήρι υγρό με όγκο 200 ml είναι αρκετό για κορεσμό. Η ημερήσια περιεκτικότητα σε θερμίδες κυμαίνεται μεταξύ 1200-1400 θερμίδων. Εάν μια γυναίκα αισθάνεται έντονο αίσθημα πείνας πριν πάει για ύπνο, μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι με μέντα ή καταπραϋντικά βότανα. Το μενού για 14 ημέρες έχει ως εξής:

 1. 1 και 8 ημέρες. Κακάο για πρωινό, χυμός πορτοκαλιού στο πρώτο σνακ, ζελέ μούρων στο δεύτερο σνακ, σούπα πελτέ ντομάτας για μεσημεριανό, γιαούρτι για απογευματινό σνακ, κομπόστα αποξηραμένων φρούτων για το δεύτερο απόγευμα, ζωμός κοτόπουλου για βραδινό.
 2. 2 και 9 ημέρες. Πράσινο τσάι για πρωινό, χυμός ντομάτας για το πρώτο σνακ, ζελέ βρώμης για το δεύτερο σνακ, σούπα από πουρέ σπανάκι για μεσημεριανό, κεφίρ για απογευματινό τσάι, κομπόστα μούρων για το 2ο απογευματινό τσάι, ζωμός παντζαριού για βραδινό.
 3. 3 και 10 ημέρες. Μαύρο τσάι για πρωινό, χυμός δαμάσκηνου στο πρώτο σνακ, ζελέ φρούτων στο δεύτερο σνακ, σούπα με πουρέ τυρί για μεσημεριανό, κεφίρ για απογευματινό τσάι, uzvar για το δεύτερο απογευματινό τσάι, ζεστός ζωμός για βραδινό.
 4. 4 και 11 ημέρες. Κακάο για πρωινό, χυμός καρότου για σνακ, ζελέ γάλακτος για δεύτερο σνακ, σούπα με πουρέ μανιταριών για μεσημεριανό, γάλα φούρνου που έχει υποστεί ζύμωση για απογευματινό σνακ, κομπόστα μήλου για δεύτερο σνακ, ζωμός πατάτας για βραδινό.
 5. 5 και 12 ημέρες. Πράσινο τσάι για πρωινό, χυμός πορτοκαλιού για το πρώτο σνακ, smoothie μούρων για το δεύτερο σνακ, σούπα με πουρέ μανιταριών για μεσημεριανό, κεφίρ για απογευματινό τσάι, uzvar για το δεύτερο απογευματινό τσάι, ζωμός γαλοπούλας για βραδινό.
 6. 6 και 13 ημέρες. Μαύρο τσάι για πρωινό, χυμός κολοκύθας για σνακ, ζελέ φρούτων για δεύτερο σνακ, σούπα με πουρέ κολοκύθας για μεσημεριανό, πηγμένο γάλα για απογευματινό σνακ, κομπόστα φρούτων για δεύτερο σνακ, ζωμός μανιταριών για βραδινό.
 7. 7 και 14 ημέρες. Κακάο για πρωινό, χυμός ροδιού για το πρώτο σνακ, ζελέ βρώμης για το δεύτερο σνακ, πουρές πατάτας για μεσημεριανό, ρόφημα χιονοστιβάδας για απογευματινό τσάι, κομπόστα μήλου για το δεύτερο απογευματινό τσάι, ζωμός μοσχαριού για βραδινό.

Έξοδος από τη δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ

Αφού ακολουθήσετε μια τόσο αυστηρή δίαιτα, δεν μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στο συνηθισμένο μενού. Διαφορετικά, ο γαστρεντερικός σωλήνας δεν θα είναι σε θέση να αναδομηθεί γρήγορα και να αρχίσει να αφομοιώνει τη στερεά τροφή. Αυτό θα προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων και θα οδηγήσει στην επιστροφή των χαμένων κιλών. Επομένως, η περίοδος εξόδου από τη δίαιτα για 7 ημέρες θα πρέπει να είναι διπλάσια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τουλάχιστον 14 ημέρες. Για ένα σχήμα απώλειας βάρους δύο εβδομάδων, αυτή η περίοδος θα είναι 28 ημέρες.

Απαγορεύεται αυστηρά η άμεση κατανάλωση λιπαρών, πικάντικων ή αλμυρών τροφών. Συνιστάται να αρχίσετε να παίρνετε στερεές τροφές το πρωί. Για δείπνο, συνιστάται να αφήσετε το μενού ποτών. Το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να αλλάξει σταδιακά σε στερεό. Μια τέτοια μετάβαση θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ημέρες. Στη συνέχεια για δείπνο μπορείτε να φάτε κάτι από το συνηθισμένο μενού.

Αποτελεσματικότητα και αποτελέσματα

Οι γυναίκες που αποφασίζουν να ακολουθήσουν αυτή τη μέθοδο απώλειας βάρους, πρώτα απ 'όλα, θέλουν να χάσουν βάρος και μετά να καθαρίσουν το σώμα. Το αποτέλεσμα της άρνησης στερεάς τροφής είναι η μείωση του όγκου του στομάχου, η καταστροφή του στρώματος λίπους κάτω από το δέρμα, η απαλλαγή από τοξίνες και οι τοξίνες, ο καθαρισμός του σώματος μετά από πέντε ημέρες και η απώλεια βάρους. Μπορείτε να χάσετε έως και 2 κιλά την ημέρα.

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις μια τόσο άκαμπτη δίαιτα. Εάν μια γυναίκα αποφάσισε ωστόσο να χάσει βάρος με τόσο δραστικό τρόπο, πρώτα απ 'όλα αξίζει να αποφασίσετε για τον στόχο. Οι ειδικοί συνιστούν να σκεφτείτε γιατί ένα άτομο θέλει να χάσει βάρος. Πρέπει να θυμόμαστε ολόκληρη την περίοδο απώλειας βάρους σχετικά με το κίνητρο.

Είναι απαραίτητο να φανταστεί κανείς τι μπορεί να πάρει ένα άτομο όταν χάνει βάρος. Μια γυναίκα θα μπορεί να φορά όμορφα ρούχα, η υγεία της θα βελτιωθεί και η γενική της ευεξία θα βελτιωθεί. Για κάθε επίτευγμα στην απώλεια βάρους, αξίζει να επιβραβεύετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, ως ανταμοιβή, είναι απαραίτητο να επιλέξετε όχι νόστιμο φαγητό, αλλά νέα πράγματα, μια αλλαγή στην εικόνα ή μια άλλη ανταμοιβή που δεν θα επηρεάσει τη φιγούρα.

Πρέπει να κάνετε σωστή διατροφή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε το μεταγλωττισμένο μενού, να πάρετε τις προτεινόμενες τροφές και να μεταβείτε σταδιακά σε υγρά και μετά να επιστρέψετε στη στερεά τροφή. Εάν μια γυναίκα καταλάβει ότι δεν μπορεί να αντέξει όλη την εβδομάδα σε μια τέτοια δίαιτα, είναι απαραίτητο να αρνηθεί να συνεχίσει να χάνει βάρος, αλλά να εγκαταλείψει τη δίαιτα σταδιακά.

Γνώμη γιατρού

Η δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ σας επιτρέπει πραγματικά να χάσετε βάρος. Ωστόσο, είναι επιβλαβές για τον οργανισμό. Η άρνηση στερεάς τροφής αποτελεί σημαντικό άγχος ακόμη και για υγιή άτομα. Άνδρες και γυναίκες που είναι υπέρβαροι μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες. Μόνο οι μέρες νηστείας με υγρά μπορούν να ωφεληθούν. Έτσι, μια γυναίκα μπορεί να προτιμήσει μέρες κεφίρ.

Ταυτόχρονα, περισσότερες από 2 ημέρες εκφόρτωσης την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη μιας σειράς ασθενειών. Μια τέτοια δίαιτα μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια διάρροια και ακόμη και να προκαλέσει παραμόρφωση των εσωτερικών οργάνων. Το τελευταίο είναι δυνατό εάν ακολουθείτε δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ για ένα μήνα.

Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να ακολουθείτε τις αρχές της σωστής διατροφής και να αποφεύγετε την καθιστική ζωή. Η συμμόρφωση με τους τυπικούς κανόνες θα σας επιτρέψει να χάσετε βάρος άνετα και να μην βλάψετε την υγεία σας.